tisdag, mars 24, 2015

Top Ten Tuesday



Temat för Top Ten Tuesday denna gång är: 

Top 10 Books From My Childhood (Or teen years) That I Would Love To Revisit

Ohhh, ja! Fast jag borde iofs inte läsa om böcker, när jag har så många nya som ligger olästa ... Men drömma kan man väl få göra?

Julias bok - Helena Dahlbäck: Jag fick första boken när jag var runt samma ålder som Julia är i boken, kanske 9-10 och jag älskade den, så sen fick mamma köpa en samlingsutgåva med alla böckerna om Julia. Jag läste faktiskt om den förra (eller var det förrförra?) året, och den var fortfarande bra!

Sagan om Belgarion - David Eddings: Okej, det här är ju egentligen en serie, men strunt samma. Jag älskade böckerna om Belgarion när jag var typ 11-12, och slukade allihopa. Jag har varit rädd för att läsa om dem på senare år, men efter att min kompis läste om dem och sa att de fortfarande var bra, så ska jag kanske ge dem en chans ...

Skulduggery Pleasant - Derek Landy: Jag läste den här boken när den kom och älskade den. Sedan dess har jag läst de andra böckerna som också kom på svenska, men när de slutade översätta dem glömde jag bort dem lite ... Men jag har tänkt att jag borde läsa om dem!

Momo eller kampen om tiden - Michael Ende: Jag läste den här när jag var kanske 11, och tyckte att den var jättebra, men känner att jag kanske skulle läsa den lite annorlunda nu, och att den kanske till och med kunde bli ännu bättre om jag läste om den.

En prinsessas dagbok - Meg Cabot: Jag älskar Meg Cabots böcker, och speciellt de om prinsessan Mia, men jag har faktiskt aldrig läst alla direkt efter varandra. Kanske är ett projekt jag borde ta tag i?

Love you to Death - Meg Cabot: Ännu en Meg Cabot serie, den här gången The Mediator. (Upptäckte precis att jag har alla böckerna förutom första???? Aaaaaarrrrrggggghhhhhh, nu måste jag ge mig ut på jakt efter första, som är i samma utgåva som de jag har, suck ...)

Alanna - Det första äventyret - Tamora Pierce: Åhhh, jag älskade den här när jag läste den. En tjej som klär ut sig till kille för att kunna utbilda sig till riddare? Yes please, ge mig fler såna böcker.

Linas kvällsbok - Emma Hamberg: Ett tag var den här lite som min bibel, på samma sätt som Bridget Jones' dagbok varit när jag blev lite äldre.

Amuletten från Samarkand - Jonathan Stroud: Jag minns att jag läste första boken, älskade den, fick de två uppföljarna på engelska, som stått orörda sedan dess ... Kanske dags att ta itu med en omläsning, ja?

En skejtares dagbok - Andreas Soneryd: När jag läste den här blev jag typ superimpad, för att det var en av få svenska ungdomsböcker jag läst där det var en kille som hade huvudrollen, och att det var nice att få en inblick i hur tonårskillar tänkte.

Det var allt för den här tisdagen, tack och hej!

6 kommentarer:

  1. Momo fick ju vara med på min lista också :) Alanna-serien funderade jag på att ta med, men det blev visst inte så, men den är jag definitivt sugen på att läsa om.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaaa, men jag minns den som väldigt bra! :) Ja, det finns väl typ en uppföljare, som utspelar sig i samma universum som Alanna-böckerna fast med andra karaktärer? Den har jag också funderat på ifall man ska läsa ...

      Radera
  2. ÄVen om det är rätt många böcker om man ska läsa alla böcker i Sagan om Belgarion/Sagan om Mallorea så går det ju rätt fort. Jag tyckte också ruskigt mycket om dem back in the day...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äsch, det är ju bara en tio stycken! ;) Haha, men ja, jag tyckte också väldigt mycket om dem, var ett superstort Eddings-fan!

      Radera
  3. Kan definitivt rekommendera att läsa En Prinsessas Dagbok i följd. Det är niiiice.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmmmm, ja, jag kan tänka mig det :D

      Radera