fredag, mars 13, 2015

Bokbloggsjerka

Tjoho, fredag igen, och här kommer veckans jerka!

Veckans fråga kommer från Mia: ”Jag instagrammar en del, och det blir en del bilder på böcker jag läser och bokpaket.

Av bokbloggar får jag bara vänliga frågor och kommentarer men av de där ”vanliga” människorna kan man få en del dumma kommentarer. Hur hinner du läsa så många böcker?

I mitt fall är det ganska enkelt, jag har pluggat större delen av min tid de senaste åren (vilket gett ganska mycket ledig tid), och när jag har jobbat har jag helt enkelt läst på helgerna istället. Fast ibland har det gått flera månader utan att jag läst nånting alls, såklart.

Jag gillar inte att läsa på buss/tåg/i bil; inte för att jag blir åksjuk, utan för att jag gärna vill känna att jag har lång tid på mig. Om jag vet att jag inte har minst en timme på mig blir jag bara stressad istället, så då läser jag inte. Så jag läser gärna under en hel dag (om jag nu har turen att vara ledig - vilket jag har nu, eftersom jag bara pluggar på halvfart), och eftersom jag läser ganska fort kan jag lätt ta mig igenom en bok på en dag.

Tack och hej!

27 kommentarer:

 1. Jag gillar inte heller att läsa i småduttar, men min "duttgräns" har jag sänkt till en kvart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det är iofs duktigt, jag vet inte om jag skulle klara av att "bara" läsa i en kvart :)

   Radera
 2. Oj. Jag minns inte när jag hade en hel timme att läsa senast... Om jag inte tog vara på alla tvåminuterspass som uppstår i skarvarna mellan alla måsten skulle jag aldrig läsa ut någon bok. Men det är klart att det färgar läsupplevelsen, att bara få i sig en smula i taget. (Det funkar bättre med non-fiction). Jag skulle förstås mycket hellre läsa flera timmar i sträck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nej, det är klart, ibland har man inte så mycket tid! Men bra att du lyckas ta vara på de där minuterna :)

   Radera
 3. Oj. Jag minns inte när jag hade en hel timme att läsa senast... Om jag inte tog vara på alla tvåminuterspass som uppstår i skarvarna mellan alla måsten skulle jag aldrig läsa ut någon bok. Men det är klart att det färgar läsupplevelsen, att bara få i sig en smula i taget. (Det funkar bättre med non-fiction). Jag skulle förstås mycket hellre läsa flera timmar i sträck.

  SvaraRadera
 4. Jag har också svårt att läsa i små bitar, men som Monika säger så har jag också en smärtgräns på ca en kvart. Eftersom jag studerar hemifrån så tar jag en kvart- trettio min som paus emellanåt, och då brukar jag läsa en snutt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en bra idé, så får man en liten paus från pluggandet också!

   Radera
 5. Jag läser småbitar när jag inte har någon annan möjlighet, men jag föredrar ju absolut att få till i alla fall en halvtimme åt gången.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ska nog också försöka sänka min (för att låna Monikas ord) "duttgräns" till en halvtimme :)

   Radera
 6. Jag läser ibland i små bitar - har en bok uppslagen på bokstödet i köket och löser ett par sidor i förbifarten när jag håller på med annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bokstöd låter ju jättesmart, det ska jag se om jag också kan införskaffa!

   Radera
 7. Anonym3:45 em

  Jag blev åksjuk när jag var yngre men nu har jag inga problem med det längre. Ha en bra fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att det gått över! :)

   Radera
 8. Jag läser i småbitar ibland, har busstur en halvtimme nu när jag jobbar extra, perfekt för mig läsa. Min rast är också en halvtimme så då passar jag också på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det låter ju verkligen perfekt, bra att du tar vare på de där halvtimmarna! :)

   Radera
 9. om man inte hinner något annat så kan det kännas bra att bara hålla i boken en stund. umgås med den för en kort sekund

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, ja, det måste jag också prova!

   Radera
 10. Jag vill också gärna veta att jag har gott om tid på mig för att läsa. Men det händer att jag tar småstunder också om boken när riktigt spännande. Då sätter jag en klocka på ringning annars kan jag stanna kvar i bokens värld alldeles för länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det låter smart, om det är för spännande kan man ju verkligen fastna! :)

   Radera
 11. Man skall läsa på ett sådant sätt som känns bra för en själv oavsett om det är korta stunder i taget eller under längre tid. Vi är alla olika.

  SvaraRadera
 12. Jag kan vilja hinna minst ett kapitel, men det är bara väldigt spännande böcker som jag kan sitta jättelänge helt i sträck med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker det kan vara svårt, för ibland har böckerna jääääättelånga kapitel ... och då tröttnar jag fort.

   Radera
 13. Jag brukar vilja läsa ett kapitel i en sittning, gärna fler, och det brukar jag hinna med på bussresan. Men det är ju så klart skönast att ha en längre, sammanhängande stund att läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag brukar köra på "Jag ska bara läsa ett kapitel till", men om det är ett jättelångt kapitel kan jag hinna ge upp innan dess X) Men bra att du hinner läsa på bussen! :)

   Radera
 14. Jag kan hålla med om att jag vill ha mer än futtiga minuter helst en halvtimme

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, futtiga minuter går bort för mig också!

   Radera