fredag, mars 20, 2015

Bokbloggsjerka

Äntligen fredag! Frågan i veckans jerka kommer från Carola:

Jag skulle vilja veta hur andra bokbloggare interagerar med sina läsare, lockar till sig nya läsare och får de befintliga läsarna att fortsätta besöka bloggen. Jag skulle gärna vilja läsa mer om vad som driver bokbloggarna till att blogga och hur mycket de tänker på sina läsare när de bloggar.

Jättebra, och jättesvår fråga! Jag funderar mycket över det där, vilket jag tror de flesta med bloggar gör. Man vill ju såklart få fler läsare, men jag vet faktiskt inte riktigt hur man gör bäst. Som andra redan har sagt så är det ju bra att vara med i till exempel jerkan, eller Top Ten Tuesday, för att få lite fler besökare, men annars tror jag man ska fokusera på att blogga om sånt man själv är intresserad av, och vill skriva om! Kanske försöka koppla ihop med andra sociala medier man är med på, som Twitter.

Jag bloggar ganska sporadiskt, på grund av att jag ogillar när saker känns som ett tvång. Ifall det skulle kännas som ett tvång att blogga (typ "Åhhh, jag måste skriva ett inlägg idag för jag skriver alltid ett inlägg på torsdagar och då kommer folk förvänta sig det...") skulle jag nog sluta.

Så ja, jag försöker blogga när jag känner för det (fast med vissa fasta punkter, för annars skulle jag nog kanske aldrig göra det), och att skriva blogginlägg som jag tycker är roliga, eller om saker jag är intresserad av. Jag är ju intresserad av andra saker än bara böcker (även om böcker, såklart, tar upp vääääldigt stor del av min tid), till exempel fotografering, så då blir det en del inlägg med bilder. 

Ehhh, ja, nu slog det mig att jag kanske inte tänker så himla mycket på läsarna när jag bloggar? Ber hemskt mycket om ursäkt för det, se det här som en inbjudan att komma med åsikter ;)

Tack och hej.

27 kommentarer:

  1. Det är nog väldigt viktigt att man bloggar för att man tycker det är roligt och inte ser det som ett tvång

    SvaraRadera
  2. Tycker du kom fram till en bra insikt där på slutet :) Jag tror det viktigaste är att man bloggar om något man gillar, då kommer de där läsarna så småningom :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad bra! :) Ja, men jag tror också det!

      Radera
  3. Svar
    1. Jag tycker också det, blir bra att bryta av en lång text med också :)

      Radera
  4. Att blogga för att man tycker det är roligt är nog en av de viktigaste punkterna. Upplever man skrivandet och bloggen som ett tvång så märks det nog rätt tydligt i det man skriver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag känner också det, då är det bättre att man skriver lite mer sällan, men när man verkligen känner för det.

      Radera
  5. Absolut det viktigaste att man bloggar om det man gillar. Får man sedan läsare som gillar det man skrivit så är det bara ett plus. Att ha lite bilder på bloggen är också kul. Jag fotar nästan alltid böckerna jag läst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men precis! Jag också, jag älskar att se bilder på böcker :)

      Radera
  6. Hade det blivit ett tvång hade nog inte jag heller fortsatt, det ska vara något som ger en glädje :)

    SvaraRadera
  7. Att blogga om sådant man är intresserad av själv är självklart det viktigaste! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag tror det skiner igenom om man skulle skriva om något som verkligen inte intresserar en :)

      Radera
  8. Tror att det viktigaste är att blogga om sånt som intresserar en, blir nog som bäst då på alla håll och kanter. ;)

    SvaraRadera
  9. Jag tänker på läsarna när jag skriver - att jag ska skriva så att de förstår vad jag pratar om. Men viktigast tror jag är att jag själv gillar det jag skriver, då blir det naturligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ju jätteviktigt! Tror att jag kanske inte gör det så mycket, jag får lära av dig, helt enkelt! :)

      Radera
  10. jag tänker egentligen inte på läsarna medan jag skriver mera än att jag inte vill att det ska ges utrymme för missförstånd i mina inlägg. och jag bloggar för att det är kul. och jag kommenterar för att det är kul

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men exakt, om man gör det för att det är kul blir det bäst på alla sätt, tror jag :)

      Radera
  11. Det är väl viktigast att en bloggar utifrån det som intresserar en själv och som gör att det är helt kul :) Det finns nog alltid någon som vill läsa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag tycker också det :)

      Radera
  12. Det där med att bloggen kan kännas som ett tvång får mig genast att vilja avsluta! Jag försöker lägga upp minst två inlägg i veckan, det kan jag känna är nog mycket ibland! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jag känner exakt som du, om det hade varit mer tror jag att det där tvånget hade kommit smygande ... :)

      Radera
  13. Tycker du har en bra blogg, men om jag ska komma med lite kritik kanske en bild på en snygg ninja i varje inlägg skulle göra den ännu bättre?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm, jag ska se vad jag kan göra. Men typ såna här, menar du? http://33.media.tumblr.com/75f54fdd66120f264b63958df83c0512/tumblr_nkmxyrY0aQ1qlg6b1o1_250.gif

      Radera
    2. Mmmm, exakt så!

      Radera