tisdag, maj 19, 2015

Top Ten Tuesday

Tisdag, och dags för Top Ten Tuesday!


Temat för den här veckan är .........  Top Ten Tuesday Freebie -- YOUR CHOICE OF TOPIC. Arrggghhh, hur ska man kunna välja? Men, hmm, okej då, mitt tema blir: Topp Tio Läskiga Böcker (att läsa under sommaren). 

Det är något speciellt med att läsa läskiga böcker under sommaren, tycker jag. När man sitter i uterummet/balkongen på kvällen i kvällsvärmen och läser något som ger en kalla kårar ... Får dock se om jag får ihop tio böcker; annars får ni gärna komma med tips på andra böcker!

 • Jag väntar under mossan - Amanda Hellberg: Den här boken utspelar sig också under sommaren (om jag inte minns helt fel) och är alldeles lagom läskig, så att håret på armarna reser sig när man läser.
 • Affektion - Martin Jern: Alltså, den här boken är kanske inte läskig egentligen, men den är så fruktansvärt psykologiskt obehaglig. Helt enkelt perfekt för den här kategorin!
 • Coraline - Neil Gaiman: En bok om unga Coraline, som hamnar i en parallell värld där hennes föräldrar har knappar istället för ögon, vilket de vill ge henne också ... Hu.
 • Sharp Objects - Gillian Flynn: Flynns debutroman, som handlar om en kvinna som återvänder till sin hemstad för att lösa ett mord och den här är också helt sjukt obehaglig, men ack så bra. Faktiskt min favorit av hennes böcker.
Nä, nu kommer jag faktiskt inte på fler. Någon som har några andra förslag?

Tack och hej!

6 kommentarer:

 1. Creepypasta, den läskigaste av dem alla!

  Tror Neil Gaiman sagt någonstans att barn tycker Coraline är asbra, medan vuxna blir livrädda. Det är lite kul. X)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant, den borde jag försöka ta mig igenom i sommar!

   Hahahaha, ja, men verkligen! X)

   Radera
 2. Skräck och sommar är en bra kombo :-) Coraline samt Fel grav och Askungeleken är de enda som jag har läst, så kul med lite tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker också det :) Åh, vad bra, då har du många läskiga sommarkvällar att se fram emot! ;)

   Radera
 3. Great list! I made my list on "Top Ten Books I've Read So Far in 2015." Here's my TTT. Happy reading!

  SvaraRadera