söndag, februari 24, 2013

Oscars

Ikväll är det dags! Den 85:e galan av Academy Awards (nu officiellt omdöpt till The Oscars). Förra året invigde Ellen mig i traditionen att se alla nominerade filmer och sedan stanna uppe och kolla på galan, vilket jag gjort, och planerar att göra, även i år. Jag har inte sett riktigt alla filmer, men jag har åtminstone tagit mig tid att se alla som är nominerade till Bästa film.


Källa
Jag kände ett lätt motstånd innan jag såg den här, för Ellen varnade mig att den skulle krossa min själ i tusen småbitar. Men jag tyckte den var bra. Jag kände visserligen extremt mycket ångest när jag såg den, och jag vill aldrig bli gammal, men den är bra. Jag förstår dock inte varför Jean-Louis Trintignant inte blev nominerad för Bästa manliga huvudroll, för jag tyckte han var helt fantastisk.

Jag har inte sett de andra filmerna i kategorin Bästa utländska film, men om den här inte vinner skulle jag bli förvånad. Har dock svårt att se den ta hem pris för Bästa film. Dock ser jag gärna Emmanuelle Riva som vinnare i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll.

Källa
Jag trodde verkligen inte att jag skulle gilla den här filmen, men det gjorde jag. Jag rekommenderar definitivt att man ser den! Ingen aning om vilka chanser den har att vinna, men den vann Bästa film och Bästa regissör på Golden Globes, och det brukar vara en fingervisning om hur det kommer gå på Oscarsgalan. So, who knows? Dock kan jag inte se att Alan Arkin skulle vinna Bästa manliga biroll, för jag minns inte ens vem han spelade, och det säger ju allt.

Källa
Alltså, jag trodde verkligen att jag skulle gilla den här filmen, men i slutänden har jag ingen aning om vad det är för film jag faktiskt sett. 

Men, ja, jag har ingen som helst aning om ifall den här kommer vinna något, eller inte. Quvenzhané Wallis är nominerad för bästa kvinnliga huvudroll, men jag vet inte om jag tycker det är helt hälsosamt att bli nominerad när man bara är 9 år gammal...

Källa
YES, this movie is doing it right! Alltså, holy smokes, när jag hade sett den här och klev ut från biografen hade jag bara en tanke i huvudet "Quentin Tarantino är ett geni." Och, ja, se den.

Jag hoppas den här vinner Bästa film, även om den är nominerad i en miljon klasser till. Men, ja, definitivt Bästa film. 

Källa
Om jag älskade Django Unchained, så är det inget mot hur jag känner för den här filmen. Jag gick och såg den två gånger på bio, men hade lätt kunnat gå två-tre gånger till. IT'S AMAZING AND I LOVE IT AND IT SHOULD WIN ALL THE AWARDS!

Hrm. Nej, men okej, mitt drömscenario är att den här vinner allt, men det tror jag inte kommer hända. But I still love it och när den kommer ut på Blu-ray/DVD kommer den gå på repeat hemma hos mig.

Källa
Jag ville verkligen älska den här filmen, men det gjorde jag inte. Jag läste boken i somras och den är fantastisk, men åhhh, jag vet inte. Jag fick inte samma känsl av "wonder" som när jag läste boken och jag vet att man inte kan förvänta sig det när man ser filmatiseringar men ja, lätt besviken.

Ingen aning om den här kommer vinna något, men den är ju också nominerad i en miljon klasser, så nåt pris för editing och mixing, kanske? 

Källa
Jag kom på mig själv med att sitta och jämföra den här med Abraham Lincoln: Vampire Hunter och det var kanske inte helt rätt. Men jag gillade faktiskt den här filmen! Den var ungefär 30 minuter för lång, men jag tycker Daniel Day-Lewis gjorde ett jättebra jobb och ja, om inte Hugh Jackman vinner för Les Misérables, så hoppas jag på Day-Lewis.

Jag gillade Tommy Lee Jones också (hallå, när gillar man inte Tommy Lee Jones?), men Robert De Niro är lite min favorit i Bästa manliga biroll, så jag vet inte... 

Källa
Det här är en film som jag inte förstår hur den kunde få så många nomineringar. Det är absolut inte en dålig film, nej, den är jättebra, but I just don't get it. Så speciell tycker jag inte att den var.

Även om Jennifer Lawrence är awesome så tycker jag inte att hon förtjänar att vinna Bästa kvinnliga huvudroll, för så fantastisk var inte hennes karaktär. Och Bradley Cooper kan tyvärr inte heller vinna, för då kan ju inte Hugh Jackman ta hem Oscarn för Bästa manliga huvudroll (hrm). Så, nej, jag gillade den, men jag vet inte om den förtjänar att vinna när det finns så många andra bra filmer som är nominerade.

Däremot kommer jag bli fett irriterad om Robert De Niro inte vinner, för jag tyckte han var otrolig i sin roll (och om han inte vinner hoppas jag, som sagt, på Tommy Lee Jones...).

Källa
Snaaaaaaaaaaaaaaark. Nej, okej, jag kan förstå varför folk tycker det här är en bra film, men jag hade väldigt mycket issues med den och dess budskap. Första gången jag såg den stängde jag av efter en halvtimme, men sen gav jag den en chans till och lyckades se klart hela. Men alltså, nej, jag kan inte se att den här borde vinna några priser.

Källa
Jag gillade den här filmen! Jag visste inte alls vad jag hade att förvänta mig, men jag blev inte besviken. De har verkligen lyckats göra huvudpersonen till en karaktär som man bryr sig om och hejar på.

Vet inte om Denzel Washington kommer vinna för Bästa manliga huvudroll, men jag behövde den här filmen, efter att ha tvingat mig igenom Zero Dark Thirty.

Filmer som jag också sett: Brave, Wreck-It-Ralph. Brave var inte vad jag hade förväntat mig och jag blev nog lite besviken, men det är ändå en fantastisk film och jag hoppas den vinner Bästa animerade film. Wreck-It-Ralph hade jag verkligen sett fram emot (en film som handlar om tv-spelsfigurer, kan det bli bättre?), men det var lite av en let down. Den blev visserligen bättre mot slutet, men att genomlida 40 minuter av "Booooriiiing" är, just det, ganska tråkigt.

Filmer som jag inte sett, men hade velat: The Impossible, The Master, Searching for Sugar Man, A Royal Affair och Kon-Tiki.

Nej, ikväll/inatt smäller det alltså och vi får väl se vilka det faktiskt blir som tar hem priserna (Les Misérables for the wiiiiiiin! Hrm.)

Tack och hej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar