fredag, juni 15, 2012

Sommarläsning


Har märkt att det visst är en trend att skriva om vad man ska läsa i sommar, så varför inte? Dessutom tycker jag att sommaren är den bästa tiden för att läsa; kunna ligga ute på gräsmattan och bara sluka bok efter bok!

Jag vet inte riktigt vad som anses vara "traditionell" sommarläsning (många har tipsat om Sarah Dessen, har jag sett), men mina planer (än så länge) är att läsa de här böckerna:

Källa: Adlibris

The Hobbit. Jag har bara läst den en gång, när jag var 9-10, så jag behöver friska upp minnet, innan filmen kommer till jul!

Catcher in the Rye. Jag har faktiskt aldrig läst den, så jag tänkte att i sommar ska jag passa på!

The Great Gatsby, för jag har aldrig läst den heller, och den ska ju komma som film, så att, ehh...

The perks of being a wallflower. Den ska ju också komma som film ("I begin to see a pattern in the men I date" - om ni vet var det citatet kommer ifrån så får ni en kaka...), och verkar faktiskt bra!

American Gods. Den här har jag också bara läst en gång, när jag var 12-13 kanske, och det enda jag minns är att den är helt fantastisk. Neil Gaiman skriver ju alltid fantastiska böcker, men American Gods minns jag att jag var helt blown away av.

Sedan funderar jag på att läsa om hela Belgarion-serien av David Eddings, för jag har inte läst dem på flera år (och min kompis sitter och läser igenom dem, och säger att de fortfarande är bra, så det kan vara värt ett försök!), men vi får se. Jag brukar alltid ta en tripp till biblioteket och bara plocka på mig böcker som jag tycker verkar bra, så det blir nog en hel del oväntat också!

Tack och hej!


3 kommentarer:

  1. Vill du låna American Gods av mig? :P


    Catcher in the rye är nog en av få böcker jag läste i skolan som jag faktiskt gillade. :D Borde nog läsa om den...

    SvaraRadera
  2. Har du den på engelska? Jaaaaa, förresten, du har den snygga utgåvan, eller hur? :D Det vill jag gärna! ^^

    Haha, jaa, folk säger ju att den är bra, så jag borde ta och läsa den...

    SvaraRadera
  3. Yes, det har jag! Och jag har just läst ut den, så du kan låna den. ^^

    Får hoppas du gillar den då. :P

    SvaraRadera