måndag, januari 17, 2011

"Lek snällt med de andra ungarna, om inte de andra ungarna vill slåss, förstås, då sparkar du dom bara i baken!"

Första momentet i min nyupptäckta skolgång avklarat; jag har varit på mitt upprop! Det var inga problem (förutom att jag hade så sjuuukt ont i magen så jag trodde att jag skulle dö; tror inte mitt penicillin gillade att jag åt en Ipren två timmar tidigare för att hålla eventuell feber och huvudvärk borta...) och ärligt talat så lät allting sjukt spännande och intressant.

Ja, folk brukar fråga "Vad är det nu du ska läsa?" och när jag svarar ("Förlags- och bokmarknadskunskap") brukar följdfrågan vara "Jaha, och vad innebär det?". Själv tycker jag att titeln säger det mesta vad det handlar om, men kort och gott ska jag plugga sådant man kan behöva veta om man har tänkt sig jobba inom förlagsvärlden, eller bokmarknaden överhuvudtaget. Vi ska bland annat gå igenom copyright (vilket jag tycker är awesome, för jag har länge velat lära mig den ordentligt), hur man rättar manus, skriver baksidetexter och även lite grafik (ni vet, hur ska boken se ut? osv) och massa massa mer! Den tredje terminen har man dessutom praktik och vad verkar mer nice än att praktisera på ett bokförlag (jaja, man får kanske bara göra kaffe hela tiden, vad vet jag, men ändå!)?

Dessutom kändes det som att mycket är sådant som jag redan har snurrat in lite på när jag läste Textkommunikation på gymnasiet, och gjorde min bok i projektarbetet, så jag känner mig lite streetsmart.

Däremot känner jag mig helt efter när det gäller kurslitteratur. Visst har jag slängt ett öga åt listan som finns på internet, men jag har inte beställt något än och jag har ingen aning om vad jag borde beställa. Men vår kursansvarige sade att vi skulle få listor imorgon och gå igenom det lite då, så jag antar att det kommer klarna.

Tack och hej.

2 kommentarer:

  1. Oj, är det ett helt program du ska gå? Här har jag fått för mig att det bara var den här terminen...

    Men det lät skitspännande iaf!

    SvaraRadera
  2. Haha, nej, det är två terminer och sen kan man gå en tredje och ta kandidatexamen!

    Ja, visst gör det? :D

    SvaraRadera